7 Aralık 2011 Çarşamba

">Adananın Su Kaynakları>Adana> Adana su kaynakları hakkında bilgi Adana ili,

">Adananın Su Kaynakları>Adana> Adana su kaynakları hakkında bilgi Adana ili, nerede ise bir sular şehri denecek kadar su kaynakları bakımından zengindir. Akdeniz ile 160 km kıyı"5893" Açıklama : Turizm rehberi kategorisi altındaki  "Adananın Su Kaynakları" başlıklı yazı Tatil Gezi ve Seyahat Rehberi sunar: yayın tarihi  Pazar, 04 Ara 2011 Adana bilgileri "Adananın Su Kaynakları"  gezilecek yerler oteller seyahat acentaları Adana tarihi yerler Adananın Su Kaynakları hamamlar camiiler kaleler  en kolay sekilde sizlere anlatmaya calıştık. sitemizde  daha fazla Adana bilgi bulabilirsiniz, kolay gelsin.

Adana su kaynakları hakkında bilgi

Adana ili, nerede ise bir sular şehri denecek kadar su kaynakları bakımından zengindir. Akdeniz ile 160 km kıyısı olması, kıyı boyunca Ağyatan, Akyatan ve Tuzla gibi 5 adet lagünün bulunması su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliği için önemlidir.
Bunlara ek olarak 560 km uzunluğa ve 555 ha alana sahip Seyhan nehri ile 509 km uzunluğa ve 330 ha alana sahip Ceyhan nehrinin varlığı ve başta Seyhan baraj gölü olmak üzere 4 adet baraj gölü ve 18 adet gölet Adana’nın su varlığını ortaya koymaktadır.
Sahip olunan su kaynakların bolluğu ve üretim açısından mevcut potansiyele rağmen, üretimin çok düşük düzeyde ve Türkiye toplam üretiminin % 1′inin de altında olduğu ve genel olarak avcılığa dayandığı görülmektedir.

No related posts.

Kategori Etiketler: Adana resimleri haberleri Adananın Su Kaynakları bilgileri Adananın Su Kaynakları nasıl gidilir Etiketler:  Adananın Su Kaynakları nerede neresi Adananın Su Kaynakları tarifi, kolay Adananın Su Kaynakları yol tarifi , Adana gezilecek yerler , Adana gezi yerleri, Adananın Su Kaynakları turistik yerler,  Adananın Su Kaynakları pansiyonlar, Adananın Su Kaynakları kalacak yerler, ucuz tatil Adananın Su Kaynakları hesaplı tatil,Adananın Su Kaynakları ucuz oteller ,Adananın Su Kaynakları resimleri,Adananın Su Kaynakları ara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder